Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

¯urek domowy
  Ocena: (4.6 pkt.) Oceniało 117 osób.

Przepis dodał(a): Milena
[2007-06-27]
 
Sposób przygotowania:
Warzywa obrać, zalać litrem wody.
Dodać liść laurowy, pieprz, ziele.
Gotować na małym ogniu przez ok.
godzinę, a następnie odcedzić.
Włożyć kiełbasę, gotować 15 minut.
Wyjąć kiełbasę, wlać zakwas.
Przyprawić majerankiem, zabielić śmietaną, zagotować.
Jajka ugotować na twardo, obrać.
¯urek podawać z cząstkami jajka i plasterkami kiełbasy.
   
Składniki:
włoszczyzna
500 g białej kiełbasy
2 szklanki zakwasu
100 g śmietany
2 jajka
listek laurowy
ziele angielskie
1 łyżka majeranku
sól
pieprz
Uwagi:
brak
 

 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Zupy z Mięsem - Przepis na ¯urek domowy

 

38_2