Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Zupka orientalna
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Paula
[2007-07-18]
 
Sposób przygotowania:
W około 1/2 litra wody rozpuszczamy kostkę rosołową, dodajemy makaron, pokrojone w kostkę piersi z kury i bardzo drobno pokrojoną papryczkę chili (dokładnie oczyścić z nasionek!).
Gotujemy tak długo, żeby kura się ugotowała.
Następnie dodajemy dość drobno pokrojoną kapustkę (zasadniczo też ile kto chce...
zupa może być dość gęsta), gotujemy chwilę (kapusta ma być miękka, ale nie rozgotowana) i na koniec dodajemy mleko kokosowe.
Podgrzewamy chwilę, uważając, żeby się mleko nie ścięło.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
   
Składniki:
1/2 główki młodej kapusty (mniej więcej),
3/4 puszki mleka kokosowego,
1 papryczka chili,
1 paczka 'wok noodles' lub podgotowany makaron typu nitki - ile kto chce,
1 kostka rosołowa,
2 piersi z kury
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Zupy z Mięsem - Przepis na Zupka orientalna

 

38_12