Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Zupa z fasolki szparagowej
  Ocena: (4.8 pkt.) Oceniało 55 osób.

Przepis dodał(a): Zula
[2008-07-10]
 
Sposób przygotowania:
Ziemniaki i warzywa obrać i pokroić w kostkę.
Fasolkę szparagową umyć, odciąć końce, pokroić w niewielkie kawałki i zagotować w osolonym wywarze.
Po zagotowaniu wrzucić rozdrobnione ziemniaki i pozostałe warzywa.
Gotować do miękkosci.
Połaączyć z zahartowaną smietaną, przyprawić do smaku.
Przed podaniem posypac pietruszka zielona.
   
Składniki:
wywar z miesa lub kosci 1 1/2 litra
marchew 1 szt.
pietruszka mała 1 szt.
seler mały 1 szt.
cebula średnia 1 szt.
fasolka szparagowa (zielona lub żółta) 25 dag.
ziemniaki średnie 2-3 szt.
śmietana 1/2 szklanki
pietruszka
sol, pieprz
Uwagi:
brak
 

 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Zupy z Mięsem - Przepis na Zupa z fasolki szparagowej

 

38_14