Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Zupa fasolowa z boczkiem
  Ocena: (4 pkt.) Oceniało 2 osób.

Przepis dodał(a): Julka
[2010-01-04]
 
Sposób przygotowania:
Fasolę umyć i namoczyć poprzedniego dnia.
Namoczoną fasolę włożyć do garnka razem z wodą w której sie moczyła i gotować do miękkości (około 1,5 godz).
Ziemniaki i marchewki obrać, umyć i pokroić w kostkę.

Do gotującej się fasoli dodać 1,5 kostki rosołowej, pokrojone ziemniaki i marchewkę.

Boczek i cebulkę pokroić w drobniutką kosteczkę.
Podsmażyć na patelni a następnir dodać do zupy i dobrze wymieszać.
Dodać soli, pieprzu i majeranku.
   
Składniki:
20 dkg fasoli
20 dkg boczku wędzonego
1, 5 kostki rosołowej
4 ziemniaki
2 cebule
2 marchewki
przyprawy (majeranek, sól, pieprz)
łyżka oleju
Uwagi:
brak
 

 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Zupy z Mięsem - Przepis na Zupa fasolowa z boczkiem

 
Telewizory
38_16