Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Zupa cytrynowa
  Ocena: (4.3 pkt.) Oceniało 17 osób.

Przepis dodał(a): Natka
[2007-07-13]
 
Sposób przygotowania:
Do rosołu wrzucić kawałek cytryny ze skórką, doprawić sokiem z cytryny, solą i białym pieprzem.
Ewentualnie zagęścić mąką rozmieszaną z zimnym wywarem.
Zagotować.
Dodać śmietanę.
Zupa powinna być kwaskowa.

Podawać z ryżem.
Do każdego talerza włożyć przed podaniem plasterek cytryny.
Do zupy podać posiekaną natkę pietruszki.
   
Składniki:
rosół ugotowany na cielęcinie – 6 szklanek
cytryna – 1 szt.
gęsta, kwaśna śmietana – 1/2 szklanki
ewent. mąka – 1 łyżka
sól i biały pieprz
natka pietruszki
Uwagi:
Cytryna ze skórką nie powinna leżeć w zupie dłużej niż 2-3 godziny, ponieważ zupa będzie gorzka.
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Zupy z Mięsem - Przepis na Zupa cytrynowa

 

38_9