Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Wegierska zupa gulaszowa
  Ocena: (1.2 pkt.) Oceniało 9 osób.

Przepis dodał(a): Irenka
[2007-06-27]
 
Sposób przygotowania:
Ziemniaki pokroić na małe kawałki, ugotować na połtwardo, nie odcedzać.Mięso i cebule pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, zalać wodą, gotować, aż mieso będzie miękkie, dodać koncentraty pomidorowe i przyprawy.
Dodać ziemniaki razem z wodą w której się gotowały (trochę wody odlać).Podawać z bagietką.
   
Składniki:
0,5 kg wołowiny,
6 cebul,
3 koncentraty pomidorowe,
0,5 kg ziemniaków,
papryka słodka i ostra,
Vegeta, sól
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Zupy z Mięsem - Przepis na Wegierska zupa gulaszowa

 

38_3