Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Krupnik na żeberkach
  Ocena: (4.6 pkt.) Oceniało 58 osób.

Przepis dodał(a): Monia
[2008-06-11]
 
Sposób przygotowania:
W dwóch litrach wody umieść żeberka.
Gotuj przez 20 minut.
Pokrój marchewkę i pietruszkę(np w krążki) i dodaj do żeberek razem z liściem laurowym i zielem angielskim.
Kiedy warzywa będą na wpół miękkie, dodaj ziemniaki i kaszę.
Dalej gotuj wszystko razem pod przykryciem.
Gotujesz tak długo aż warzywa będą miękkie a kasza ugotowana.
Dopraw do smaku solą, pieprzem - wedle uznania.
Podawaj posypane natką pietruszki.
   
Składniki:
40 dag żeberek wieprzowych
1 marchewka
1 pietruszka
3/4 szklanki kaszy jęczmiennej
2 duże ziemniaki
1 liść laurowy
2 ziarnka ziela angielskiego
sól, pieprz
świeża natka pietruszki
Uwagi:
brak
 

 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Zupy z Mięsem - Przepis na Krupnik na żeberkach

 

38_13