Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Czarnina
  Ocena: (2.8 pkt.) Oceniało 17 osób.

Przepis dodał(a): Monia
[2008-10-14]
 
Sposób przygotowania:
?wieżą krew z kaczki zmieszać z sokiem z cytryny.
Podroby oczyścić, umyć.
Włoszczyznę obrać.
Podroby i włoszczyznę zalać 4 szklankami wody.
Dodać cynamon, go?dziki, pieprz, szczyptę cukru, posolić i gotować 40 minut na małym ogniu, pod przykryciem.
Owoce suszone umyć i moczyć 5 godzin w 3 szklankach wody, a następnie ugotować do miękkości w tej samej wodzie, w której się moczyły, i jeśli trzeba pokroić.
Wywar z podrobów przecedzić.
Włoszczyznę i podroby pokroić i włożyć do wywaru, połączyć z owocami, wlać krew, zaprawić mąką wymieszaną z zimnym wywarem i zagotować.
Przyprawić solą, cukrem, pieprzem i sokiem z cytryny.
Podawać z łazankami lub makaronem.
   
Składniki:
krew,
podroby z kaczki,
1 łyżka octu 3-procentowego,
sok z cytryny,
1 pęczek włoszczyzny,
15 dag suszu owocowego,
1 łyżka mąki,
kawałek cynamonu,
2 go?dziki,
sól,
pieprz,
cukier.
Uwagi:
brak
 

 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Zupy z Mięsem - Przepis na Czarnina

 

38_15