Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Barszcz biały
  Ocena: (2.7 pkt.) Oceniało 624 osób.

Przepis dodał(a): Malwina
[2007-07-11]
 
Sposób przygotowania:
Kiełbasę ugotować; pokroic na małe kawałki
Jajka ugotować, pokroic w plasterki
Kostki rosołowe rozpuścic w takiej ilości wody ile ma być zupy, zagotować.
Dodac drobno pokroiony czosnek i dwie łyżeczki chrzanu
Dodać pokroiona w kostke wloszczyznę i ziemniaki.
Dodać 1 łyżkę octu ( może byc więcej- do smaku)
Gdy warzywa bedą miekkie, zaprawić śmietana wymieszaną z mąką.
Zagotować.
Posypać majerankiem
Podawać z jajkiem i kielbasą.
   
Składniki:
biała kiełbasa
kilka jajek
kostka rosołowa (lub kawałak kurczaka)
6 ząbków czosnku
2 łyżeczki chrzanu (nie koniecznie)
1 marchewka
1pietruszka
kawałek selera, por
5 ziemniaków
majeranek
ocet
smietana
mąka
przyprawa do zupy
sól, pieprz
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Zupy z Mięsem - Przepis na Barszcz biały

 
Telewizory
38_6