Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Zupa krem z pieczarek
  Ocena: (4.9 pkt.) Oceniało 529 osób.

Przepis dodał(a): Marlena
[2007-06-27]
 
Sposób przygotowania:
Pieczarki opłukać, obrać ze skórki, pokroić, ugotować w małej ilości wody z masłem.
Przepuścić przez maszynkę do mięsa (przez gęstą siatkę).
Wymieszać z wywarem.
Zagęścić mąką rozmieszaną z 1/2 szklanki zimnego wywaru, wlać do zupy, zagotować Doprawić do smaku solą i cukrem.
¯ółtka rozmącić ze śmietaną, dodać do zupy.
Podawać z groszkiem ptysiowym, grzankami lub pasztecikami.
   
Składniki:
wywar z mięsa lub warzyw – 1,5 l
pieczarki – 30 dag
śmietana – 1/3 szklanki lub śmietanka
jajka – 2 żółtka
mąka – 1 łyżka
sól
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Zupy Kremy - Przepis na Zupa krem z pieczarek

 
Telewizory
40_3