Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Zupa krem z kabaczka
  Ocena: (1.6 pkt.) Oceniało 104 osób.

Przepis dodał(a): Sara
[2007-07-18]
 
Sposób przygotowania:
Kabaczek obieramy, kroimy w dużą lub małą kostkę (i tak się rozgotuje), wrzucamy na rozgrzane masło, dolewamy szklankę wody, przykrywamy i gotujemy do miękkości.
Kiedy kabaczek jest już bardzo miękki, miksujemy na gładki krem i dodajemy: wyciśnięty czosnek, dość dużo pieprzu i soli.
Podgrzewamy mleko, rozpuszczamy w nim serek topiony na gładką masę i dolewamy do kremu kabaczkowego.
Całość chwilę gotujemy.
   
Składniki:
1 duży kabaczek,
2 ząbki czosnku,
1 serek topiony,
pół szklanki mleka,
3 łyżki masła,
sól, pieprz.
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Zupy Kremy - Przepis na Zupa krem z kabaczka

 

40_7