Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Krem z porów
  Ocena: (3.3 pkt.) Oceniało 24 osób.

Przepis dodał(a): Olga
[2007-07-18]
 
Sposób przygotowania:
Białe części pora i cebulę pokroić i dusić ok 10.
min.
na maśle.
Dodać do tego serek topiony i po chwili zalać rosołem.
Dusić wszystko ok.
20 min.
Następnie mikserem zmiksować wszytko w garnku żeby powstała jednolita zupa.
Do tego wlać dwie szklanki mleka zimnego z mąką ziemniaczana i wymieszać .
Dodać przyprawy - pieprz, wegetę, ocet.
   
Składniki:
2 duże pory,
jedna średnia cebula,
3 łyżki masła,
1 serek topiony,
2 szklanki mleka,
cztery szklanki rosołu (może być z kostki),
2 kopiaste łyżeczki mąki ziemniaczanej,
przyprawy: pieprz, wegeta, pół łyzki octu
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Zupy Kremy - Przepis na Krem z porów

 

40_6