Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Krem z pomidorów z serem
  Ocena: (1.9 pkt.) Oceniało 7 osób.

Przepis dodał(a): Daria
[2007-07-18]
 
Sposób przygotowania:
W rondelku, nałyżce masła, zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę.
Dodać pokrojone na ćwiartki pomidory i dusić pod przykryciem na małym ogniu.
Gdy będą miekkie, przetrzeć wszystko przez sito.
Z reszty masła i mąki zrobić złocista zasmażkę, rozprowadzić zimnym bulionem, wlać do pomidorów, dodać lubczyk i gotować na małym ogniu 10 min.
Wsypać ser i doprawić zupę.
Podawać z groszkiem ptysiowym.

Zamiast lubczyku można dodać bazylię.
   
Składniki:
1 kg dojrzałych pomidorów,
cebula,
2 szklanki lekkiego bulionu warzywnego lub drobiowego (może byc z kostki),
2 łyżki masła,
łyżka mąki,
20 dag startego ostrego sera,
pół łyżeczki posiekanych listków lubczyku,
pieprz, sól
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Zupy Kremy - Przepis na Krem z pomidorów z serem

 

40_5