Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Krem z groszku
  Ocena: (3.3 pkt.) Oceniało 31 osób.

Przepis dodał(a): Kinga
[2007-06-27]
 
Sposób przygotowania:
W garnku rozpuścić masło.
Dodać cebulę i groszek, zamieszać.
Dodać bulion, gotować krótko, tylko tyle, aby groszek był miękki.
Zmiksować, dodać cukier, ewentualnie sól.
Można przetrzeć przez sito, aby nie zostały żadne niezmiksowane skórki.
Udekorować zupę lekko zakwaszoną ubitą śmietaną, grzankami, koperkiem.
   
Składniki:
3 szklanki groszku
2 łyżki masła
1 cebula pokrojona w kostkę
3 szklanki bulionu warzywnego (może być z kostki)
sól
cukier
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Zupy Kremy - Przepis na Krem z groszku

 

40_2