Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Zupa ze świeżych grzybów
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Paula
[2007-07-13]
 
Sposób przygotowania:
Ziemniaki obrać, cukinię umyć.
Ziemniaki i cukinię pokroić w plastry.
Cebulę obrać, pokroić w pół plasterki.
Na patelni rozgrzać masło, zeszklić na nim cebulkę, dodać obraną i pokrojoną marchew, dusić 5 minut.
W garnku doprowadzić do wrzenia 1 litr wody, dodać podduszoną marchew i cebulę, oczyszczone, pokrojone w plastry grzyby, cukinię i ziemniaki.
Gdy składniki zmiękną dodać obrany ze skóry pomidor, przyprawić do smaku i gotować jeszcze 15 minut.
Podawać ze śmietaną.
   
Składniki:
25 dkg podgrzybków lub borowików
1 mała cukinia
3 ziemniaki
1 marchew
1 pomidor
1 cebula
2 łyżki masła
4 łyżki śmietany - alternatywnie
sól, pieprz
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Zupy Bezmięsne - Przepis na Zupa ze świeżych grzybów

 
Telewizory
37_20