Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Zupa z zielonych gąsek
  Ocena: (3.9 pkt.) Oceniało 7 osób.

Przepis dodał(a): Emila
[2007-07-04]
 
Sposób przygotowania:
Gąski bardzo dokładnie umyć, aby usunąć piasek.
Pokroić w paski i dusić ok.
15 minut na maśle.
W drugim garnku wraz z listkiem laurowym oraz kilkoma ziarnami ziela angielskiego i pieprzu ugotować pokrojone w kostkę ziemniaki (ok.
10 minut).
Następnie dodać grzyby i gotować razem do miękkości.
?mietanę nieco posolić, dodać sok z cytryny i wymieszać z lekko ostudzoną zupą.
Posypać natką.
   
Składniki:
500 g świeżych gąsek
300 g ziemniaków
4 łyżki masła
liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty
200 ml kwaśnej śmietany
łyżka soku z cytryny
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
śól, pieprz
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Zupy Bezmięsne - Przepis na Zupa z zielonych gąsek

 
Telewizory
37_6