Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Zupa z malin lub jeżyn
  Ocena: (2 pkt.) Oceniało 75 osób.

Przepis dodał(a): Aguś
[2007-07-12]
 
Sposób przygotowania:
Zagotować odmierzoną ilość wody (1 1/2 litra).Œmietanę wymieszać z mąką, wlać do wrzącej wody, zagotować i odstawić.
Maliny lub jeżyny opłukać natryskując wodą (przez sitko), osączyć, przetrzeć.
Przecier wlać zaraz do wody podprawionej śmietaną, dodać cukru do smaku.
Zupę podawać gorącą lub zimną (wtedy studzić ją szybko w zimnej wodzie, pod przykryciem).
Podawać z grzankami w kromkach, kruchymi paluszkami, biszkoptami itp.
   
Składniki:
40 dkg malin lub jeżyn
3 dkg mąki
20 dkg śmietany
ok. 15 dkg cukru
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Zupy Bezmięsne - Przepis na Zupa z malin lub jeżyn

 

37_10