Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Zupa z gruszek
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Dominika
[2007-07-18]
 
Sposób przygotowania:
Gruszki ugotować w skurkach z łyżkom cukru w dwóch litrach wody jak będą bardzo miękkie wyjąć na sito.
Następnie wyjęte gruszki przetszeć przez sito ,przecier dodać do kompotu który otrzymaliśmy wcześniej z gotowanych gruszek.
Następnie zaklepać.
(Zaklepka, ok.
1/2 szklanki: śmietana, łyżka mąki).
Wlać do garnka i zagotować.
   
Składniki:
1/2 kg gruszek ,
1 łyżka cukru,
mała śmietana,
łyżka mąki,
sól do smaku,
2 l wody.
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Zupy Bezmięsne - Przepis na Zupa z gruszek

 

37_28