Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Zupa z cukinii z grzankami
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Aga
[2007-07-17]
 
Sposób przygotowania:
Cukinię umyć, pokroić kostkę.
Wrzucić do gorącej wody i blanszować 5 minut.
Osączyć.
Czosnek gotować z tymiankiem i liściem laurowym w 2 litrach wody ok.
30 minut.
Wyjąć tymianek i liść, czosnek rozgnieść i wymieszać z wywarem.
Dodać cukinię.
Doprawić.
Do żółtek powoli dolewać oliwę i sok z cytryny.
Utrzeć na masę.
Doprawić solą i pieprzem.
Masę rozdzielić na talerze, zalać zupą, na wierzch dodać śmietanę.
Podawać z podpieczonymi kromkami chleba.
   
Składniki:
500 g cukinii
8 ząbków czosnku
listek laurowy
4 łyżki oliwy
łyżka soku z cytryny
masło
4 kromki chleba
4 łyżki śmietany
4 żółtka
tymianek
sól, pieprz
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Zupy Bezmięsne - Przepis na Zupa z cukinii z grzankami

 
Telewizory
37_23