Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Zupa wiśniowa
  Ocena: (5 pkt.) Oceniało 25 osób.

Przepis dodał(a): Marta
[2007-07-13]
 
Sposób przygotowania:
Owoce wypłukać, wiśnie wydrylować, gruszkę i jabłko podzielić na małe kawałki.
Zagotować wodę z cukrem, dodać przyprawy i owoce.
Gotować wszystko ok.
10 min, ewent, zmiksować.
Dodać śmietanę (lub śmietankę rozmąconą z żółtkami).
Podgrzać, ale już nie gotować.
Zupę można doprawić odrobiną białego wina.

Podawać z groszkiem ptysiowym, grzankami, grzankami usmażonymi na maśle lub makaronem.
   
Składniki:
wiśnie – 50 dag
jabłko - 1 szt.
gruszka - 1 szt.
woda – 4 szklanki
cynamon
go?dziki - 3-4 szt.
cukier - 1/2-3/4 szklanki
gęsta, kwaśna śmietana - 1/2 szklanki
ewent. białe wino - 1 kieliszek
Uwagi:
brak
 

 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Zupy Bezmięsne - Przepis na Zupa wiśniowa

 

37_17