Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Zupa śliwkowa
  Ocena: (4.8 pkt.) Oceniało 41 osób.

Przepis dodał(a): Daniela
[2007-07-13]
 
Sposób przygotowania:
?liwki wypłukać, wyjąć pestki, pokroić, zalać gorącą wodą, ugotować z przyprawami.
zmiksować, dodać cukier.
Zagęścić mąką ziemniaczaną, zagotować, następnie ochłodzić.
?mietanę ubić.
Przed podaniem połączyć zupę z bitą śmietaną.

Podawać z makaronem lub grzankami.
   
Składniki:
śliwki – 50 dag
śmietana (30%) – 3/4 szklanki
mąka ziemniaczana – 1 łyżka
cukier – 1/2-3/4 szklanki
go?dziki – 3-4 szt.
cynamon
Uwagi:
brak
 

 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Zupy Bezmięsne - Przepis na Zupa śliwkowa

 

37_19