Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Zupa rybna
  Ocena: (4.7 pkt.) Oceniało 3 osób.

Przepis dodał(a): Czesia
[2007-07-10]
 
Sposób przygotowania:
Warzywa oczyścić, umyć i zalać 2 l.
wrzątku, posolić, dodać cebule i głowę.
Gotować ok.
20 min.
Następnie włożyć do wywaru porcje ryby, listek laurowy, doprawić solą, pieprzem i odrobiną cukru.
Gotować na bardzo małym ogniu 20-30 min.
Natkę umyć i drobno posiekać.
Zupę przecedzić przez gęste sito i posypać natką pietruszki.
   
Składniki:
Ok. 1,5 kg. karpia (w dzwonkach plus głowa),
2 marchewki,
1 pietruszka,
ćwiartka selera,
por,
3 cebule,
listek laurowy,
1/2 pęczka natki pietruszki,
cukier, sól i pieprz
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Zupy Bezmięsne - Przepis na Zupa rybna

 

37_9