Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Zupa rybacka
  Ocena: (1 pkt.) Oceniało 1 osób.

Przepis dodał(a): Barbi
[2010-02-19]
 
Sposób przygotowania:
Ryby oczyścić i wymyć, pokroić na niewielkie kawałki, skropić sokiem cytryny.
W rondelku rozgrzać oliwę i zeszklić pokrojoną w plasterki cebulę, dodać kawałki ryb i rozgnieciony czosnek, oprószyć papryką.
Obsmażyć bez rumienienia, dodać przecier i dusić, stale mieszając, a po 5 minutach zalać wodą lub rosołem z kostki i gotować na małym ogniu 30 minut.
Doprawić solą i pieprzem.
Bułki pokroić w kostkę i obrumienić na oliwie(patelnie należy uprzednio przetrzeć przeciętym ząbkiem czosnku).
Zupę podawać z dodatkiem posiekanej zieleniny, osobno podać grzanki.
   
Składniki:
1 kg rozmaitych ryb morskich
1 litr wody lub warzywnego rosołu z kostki
120 ml oliwy
2 duże cebule(najlepiej czerwone)
3-4 ząbki czosnku
duża szczypta łagodnej papryki z proszku
120 ml przecieru pomidorowego
sól
pieprz
sok z cytryny
posiekana zielenina(bazylia lub natka pietruszki)
2 czerstwe bułki kajzerki lub 2 kromki pieczywa tostowego
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Zupy Bezmięsne - Przepis na Zupa rybacka

 
Telewizory
37_33