Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Zupa paprykowa
  Ocena: (5 pkt.) Oceniało 10 osób.

Przepis dodał(a): Gosia
[2007-07-09]
 
Sposób przygotowania:
Wstawić bulion z kostki.
Przygotowaną włoszczyznę ścieramy na tarce z grubymi oczkami, cebulę i paprykę kroić w paski.
Warzywa i paprykę wrzucić do wywaru.
Cebulę podsmażyć lekko na patelni i dodać ją do wywaru.
Ziemniaki obrać i zetrzeć je na tarce o grubych oczkach, dodać do gotującej się zupy.
Na koniec dodać pokrojone w plasterki ogórki z octu i koncentrat pomidorowy oraz przyprawić do smaku.
   
Składniki:
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
1 papryka żółta
3 cebule
2 marchewki
1 pietruszka
1 seler
1 por
ziemniaki
2 - 3 ogórki konserwowe
kostka rosołowa
słoiczek koncentratu pomidorowego
sól, pieprz, papryka łagodna i ostra
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Zupy Bezmięsne - Przepis na Zupa paprykowa

 

37_8