Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Zupa jarzynowa
  Ocena: (4.7 pkt.) Oceniało 177 osób.

Przepis dodał(a): Kora
[2007-07-13]
 
Sposób przygotowania:
Warzywa oczyścić, wypłukać, zalać wrzącą, osoloną wodą.
Ugotować wywar.

Kapustą włoską poszatkować, groszek zielony wyłuskać, marchewkę, seler, pory, kalarepę oczyścić, opłukać, pokrajać, w paseczki.
Kalafior opłukać, podzielić na małe różyczki.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.
Wszystkie warzywa zalać niedużą ilością przecedzonego wywaru, dosolić, ugotować pod przykryciem.
Połączyć z pozostałym wywarem.
Zaprawić zasmażką, zagotować.
Dodać koperek i zieloną, posiekaną pietruszkę.
Zupę jarzynową można przyrządzać na wywarze z kości.
   
Składniki:
włoszczyzna – 1 pęczek
woda – 6 szklanek
warzywa – 50 dag
(kapusta włoska, kalafior, groszek
zielony lub zielona fasolka, marchew, pory, seler, kalarepa)
ziemniaki - 20 dag
masło – 2 łyżki
mąka – 1 łyżka
sól i pieprz
posiekana natka pietruszki – 1 łyżka
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Zupy Bezmięsne - Przepis na Zupa jarzynowa

 
Telewizory
37_13