Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Zupa jagodowa
  Ocena: (5 pkt.) Oceniało 4 osób.

Przepis dodał(a): Suzi
[2007-06-27]
 
Sposób przygotowania:
Jagody zalać 3/4 litrem wody i zagotować na małym ogniu wraz ze szczyptą soli.
Do gotujących się jagód dodać mleko z roztrzepaną mąką i zagotować.
Lekko posolić lub posłodzić wedle uznania.
Podawać na ciepło ze swieżo ugotowanym makaronem domowym.
   
Składniki:
0.5 litra jagód
1.5 szklanki mleka
łyżka stołowa mąki pszennej
makaron domowy
sól
cukier
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Zupy Bezmięsne - Przepis na Zupa jagodowa

 
Telewizory
37_3