Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Zupa jabłkowa
  Ocena: (2.4 pkt.) Oceniało 6 osób.

Przepis dodał(a): Hania
[2007-07-13]
 
Sposób przygotowania:
40 dag jabłek umyć, podzielić na części, zalać gorącą wodą, ugotować.
Następnie zmiksować, zagęścić mąką wymieszaną z zimnym wywarem.
Zagotować, dosłodzić, wymieszać ze śmietaną.
20 dag jabłek obrać i zetrzeć na tarce, włożyć do zupy.

Podać na zimno lub gorąco z grzankami, ziemniakami, kluskami.
   
Składniki:
jabłka - 60 dag
woda - 1 l
śmietana - 3/4 szklanki
mąka ziemniaczana - 1 łyżka
cukier - 10-15 dag
cynamon
go?dziki - 3-4 szt.
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Zupy Bezmięsne - Przepis na Zupa jabłkowa

 
Telewizory
37_12