Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Zupa grzybowa
  Ocena: (4.6 pkt.) Oceniało 5 osób.

Przepis dodał(a): Basia
[2007-06-27]
 
Sposób przygotowania:
Grzyby myjemy, namaczamy i gotujemy.
Włoszczyznę obieramy, płuczemy i ścieramy na tarce z dużymi oczkami..
Cebulę siekamy, zalewamy wrzątkiem i gotujemy razem z włoszczyzną.
Grzyby odcedzamy, siekamy i razem z wywarem dodajemy do włoszczyzny.
Mąkę rozprowadzamy ze śmietaną i odrobiną wywaru i zagęszczamy zupę.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i zagotowujemy.
Najlepiej podawać z łazankami, lecz można również z grzankami lub lanym ciastem.
   
Składniki:
3 dag grzybów
pęczek włoszczyzny
1/2 cebuli
1/2 szklanki kwaśnej śmietany
1 łyżka mąki
Uwagi:
brak
 

 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Zupy Bezmięsne - Przepis na Zupa grzybowa

 

37_4