Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Zupa brokułowa
  Ocena: (2.6 pkt.) Oceniało 17 osób.

Przepis dodał(a): £ucja
[2007-07-18]
 
Sposób przygotowania:
Myjemy i dzielimy na różyczki brokuła, wrzucamy go do wrzątku , dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę a marchew starta na dużych oczkach.
Gotujemy 15-20 min.
Poczym wyjmujemy pare różyczek (najlepiej tych największych, te mniejsze zostają w zupie) razem z wywarem zupy, MIKSUJEMY i z powrotem wlewamy d zupy, na koniec dodajemy pokrojony w kostkę serek topiony i czekamy, aż się rozpuści.
   
Składniki:
1 większy brokuł,
5-6 większtch ziemniaków,
1 marchewka,
1 serek topiony kremowy,
1 kostka rosołowa,
przyprawy według gustu (pieprz, sól, czosnek granulowany).
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Zupy Bezmięsne - Przepis na Zupa brokułowa

 

37_25