Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Zupa borowikowa
  Ocena: (3.5 pkt.) Oceniało 8 osób.

Przepis dodał(a): Klara
[2007-07-18]
 
Sposób przygotowania:
Umyte i pokrojone grzyby podsmażyć w garnku z cebulą, dodać bulion i gotować około 20 minut.
Do zupy dodać śmietanę i gotować jeszcze około 5 minut.
Doprawić solą i pieprzem i wymieszać wszystkie składniki aż do uzyskania jednolitej masy.
Gęstość zupy regulować bulionem.
Podawać z ubitą śmietaną i świeżymi ziołami.
   
Składniki:
Borowiki - 0,5 kg,
Bulion (najlepiej wołowy - 1 l,
?mietana 30% - 0,5 l,
Cebula - 2 szt.,
Czosnek - 2 ząbki,
majeranek,
szałwia,
pieprz, sól do smaku.
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Zupy Bezmięsne - Przepis na Zupa borowikowa

 

37_24