Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Kulada
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Barbi
[2010-02-19]
 
Sposób przygotowania:
Zagotować cztery szklanki wody,osolić,dodac kminek i masło,wrzucić oczyszczone i drobno pokrojone grzyby.Ziemniaki obrać,pokroić w kostkę,dodać do grzybów,gdy te zaczną mięknąć.Gdy ziemniaki zmiękną,dodać mąkę wymieszaną ze śmietaną i mieszając podgrzewać na niewielkim ogniu,nie dopuszczajac do zagotowania.Gdy zupełnie zgęstnieje zdjąć z ognia.¦mietanę roztrzepać z żółtkami,wlać do gorącej zupy i wymieszać.Doprawić.Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem i szczypiorkiem.
   
Składniki:
*3 duże ziemniaki
*30dag świeżych grzybów leśnych
*3 żółtka
*1 łyżka masła
*1 łyżka przesianej mąki przennej
*garść zieleniny(koperek,szczypiorek itp.)
*sól
*kminek
Uwagi:
brak
 

 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Zupy Bezmięsne - Przepis na Kulada

 
Telewizory
37_32