Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Buraczkowa
  Ocena: (4.9 pkt.) Oceniało 2186 osób.

Przepis dodał(a): Zula
[2008-05-23]
 
Sposób przygotowania:
Obrać buraki.
Do garnka z wodą wrzucić kostki bulionowe, buraki i dodać kwasku(koniecznie, żeby buraczki nie straciły koloru:) i gotować.
Dodac cukru, pogotowac chwilke.
Zaprawic smietaną tak aby sie nie zważyła:).
Posypać natką pietruszki.
   
Składniki:
2 duże buraki,
śmietana,
pół łyżeczki kwasku cytrynowego,
łyżka cukru,
kostki bulionowe,
natka pietruszki.
Uwagi:
Wg. uznania można zmienić proporcje cukru i kwasku.
Podawać z ziemniakami lub makaronem. Smacznego.
 

 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Zupy Bezmięsne - Przepis na Buraczkowa

 

37_29