Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Botwina
  Ocena: (3.8 pkt.) Oceniało 13 osób.

Przepis dodał(a): Ala
[2007-07-12]
 
Sposób przygotowania:
Opłukaną botwinę pokrój na 3-centymetrowe kawałki, zalej szklanką bulionu i duś 2-4 minut.
Następnie dodaj połowę posiekanej zieleniny, resztę bulionu, koncentrat buraczany oraz śmietanę starannie wymieszanąz mąką i kilkoma łyżkami wywaru.
Na koniec botwinę przypraw do smaku cukrem i solą, gotuj jeszcze minutę.
Do każdej porcji włóż połówkę jaja i trochę zieleniny.
   
Składniki:
2 pęczki botwiny
2 łyżki przecieru buraczanego
4 szklanki bulionu warzywnego
pół pęczka szczypiorku
pół pęczka natki pietruszki i koperku
pół szklanki śmietany 18-proc.
łyżeczka mąki
2 jaja ugotowane na twardo
cukier
sól
Uwagi:
brak
 

 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Zupy Bezmięsne - Przepis na Botwina

 
Telewizory
37_11