Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Barszcz ukraiński
  Ocena: (3.9 pkt.) Oceniało 63 osób.

Przepis dodał(a): Emila
[2007-07-16]
 
Sposób przygotowania:
Warzywa korzeniowe umyć, obrać, opłukać, poszatkować lub zetrzeć na tarce, zalać wrzącą wodą i gotować.
Pó?niej dodać poszatkowaną kapustę i pokrajane w kostki ziemniaki.
Gdy zmiękną dodać koncentrat pomidorowy, ugotowane grzyby i fasolę, wlać kwas buraczany.
Sporządzić zawiesinę z mąki i wody, wlać do zupy.
Przyprawić do smaku i zabielić śmietaną.
Przed podaniem wsypać posiekaną nać pietruszki lub koper.
   
Składniki:
25 dag buraków ćwikłowych,
15 dag marchwi,
seler,
por,
cebula,
20 dag kapusty włoskiej lub białej,
10 dag fasoli perłowej,
łyżka tłuszczu,
szklanka śmietany,
grzyby suszone,
25 dag ziemniaków,
20 dag pomidorów lub łyżka koncentratu pomidorowego,
łyżka cukru,
szklanka kwasu buraczanego,
2,5 łyżki mąki pszennej,
sól,
pół pęczka naci pietruszki,
liść laurowy,
ziele angielskie,
ząbek czosnku
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Zupy Bezmięsne - Przepis na Barszcz ukraiński

 

37_22