Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Wiosenna sałatka śniadaniowa
  Ocena: (4.6 pkt.) Oceniało 129 osób.

Przepis dodał(a): Krysia
[2007-07-10]
 
Sposób przygotowania:
Biały serek wyłożyć do dużej miski.
Dymkę, szczypiorek, rzodkiewki, ogórek i pomidorki umyć i osuszyć.
Dymkę i szczypiorek drobno posiekać, ogórek obrać, odkroić kilka plastrów, resztę pokroić w drobną kosteczkę.
Rzodkiewki pokroić w kostkę, pomidorki na pół, większe na ćwiartki.
Czosnek posiekać.

Warzywa i szczypiorek wymieszać z serem i jogurtem, przyprawić solą i pieprzem.
Przybrać listkami sałaty, ogórkiem i pestkami.
Pestki dyni i słonecznika przed dodaniem do sałatki warto uprażyć na patelni.
   
Składniki:
20 dag serka wiejskiego
pęczek dymki
pęczek szczypiorku
3 pomidorki koktajlowe
pęczek rzodkiewek
ogórek
2 ząbki czosnku
100 ml jogurtu naturalnego
po garści pestek dyni i słonecznika
kilka liści sałaty
sól, pieprz
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Surówki i sałatki Warzywne - Przepis na Wiosenna sałatka śniadaniowa

 
Telewizory
26_10