Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Surówka z kalafiora
  Ocena: (4.5 pkt.) Oceniało 124 osób.

Przepis dodał(a): Emila
[2007-07-12]
 
Sposób przygotowania:
Kalafior dokładnie umyj, podziel na różyczki, zanurz na 10 minut w wodzie zakwaszonej kwaskiem cytrynowym.
Potem opłucz, dobrze odsącz i zetrzyj na tarce do jarzyn o dużych otworach.
Pieczarki umyj pod bieżącą wodą, osusz, pokrój w grube płatki.
Pomidory umyj i pokrój w ósemki.
Cebulę obierz i pokrój w małą kostkę.
W salaterce połącz wszystkie warzywa, oprósz solą i pieprzem, wlej majonez - wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
Posyp surówkę szczypiorkiem, salaterkę nakryj i schłód? w lodówce (30 minut).
   
Składniki:
mały kalafior
15 dag małych pieczarek
3-4 pomidory
mała czerwona cebula
2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
5 łyżek majonezu sałatkowego winiary
kwasek cytrynowy
sól, pieprz
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Surówki i sałatki Warzywne - Przepis na Surówka z kalafiora

 
Telewizory
26_15