Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Surówka z jabłkiem, kalarepką i marchewką
  Ocena: (4.8 pkt.) Oceniało 136 osób.

Przepis dodał(a): Iza
[2007-06-29]
 
Sposób przygotowania:
Kalarepkę, jabłko, marchewkę obrać, umyć, osączyć.
Jabłko oczyścić z gniazda nasiennego i wraz z kalarepką i marchewką zetrzeć na tarce.
Jogurt wymieszać z sokiem z cytryny oraz cukrem pudrem, doprawić pieprzem i solą.
Surówkę polać jogurtem, posypać orzechami i wymieszać.
   
Składniki:
3 kalarepki
1 jabłko
1 marchewka
2 łyżki posiekanych orzechów
1 jogurt naturalny
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka cukru pudru
sól
pieprz
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Surówki i sałatki Warzywne - Przepis na Surówka z jabłkiem, kalarepką i marchewką

 

26_5