Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Surówka z czerwonej kapusty
  Ocena: (4 pkt.) Oceniało 327 osób.

Przepis dodał(a): Basia
[2007-06-25]
 
Sposób przygotowania:
Kapustę poszatkować, zalać wrzątkiem z 1 łyżką soli, pozostawić na 15 minut, odcedzić, dokładnie osączyć.
Olej, sok z cytryny, sól, pieprz i cukier wymieszać.
Cebulę obrać, drobno posiekać.
Jabłko obrać, zetrzeć.
Cebulę i jabłka dodać do kapusty, polać sosem, wymieszać.
Wstawić do lodówki na 30 minut.
   
Składniki:
czerwona kapusta - 1 kg
wrzątek - 3 szklanki
+ sól - 1 łyżka
cebula - 1 szt
jabłko - 1 szt
oleju lub oliwa - 4 łyżki
sok z cytryny - 5 łyżek
sól - 1 łyżeczka
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Surówki i sałatki Warzywne - Przepis na Surówka z czerwonej kapusty

 

26_3