Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Surówka z buraczków
  Ocena: (3.4 pkt.) Oceniało 19 osób.

Przepis dodał(a): Dominika
[2007-07-12]
 
Sposób przygotowania:
Buraki umyć starannie szczotką, obrać, opłukać, utrzeć na tarce, wymieszać z chrzanem i jogurtem.
Jabłko umyć, obrać, utrzeć na tarce, skrapiając sokiem z cytryny lub octem.
Wymieszać z burakami, przyprawić do smaku.
Podawać do mięsa wołowego.
   
Składniki:
20 dag buraków,
10 dag jabłek,
1 łyżka startego chrzanu,
1/4 szklanki jogurtu,
sok z cytryny,
ocet,
sól
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Surówki i sałatki Warzywne - Przepis na Surówka z buraczków

 

26_14