Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Surówka polska z kapusty młodej
  Ocena: (1.7 pkt.) Oceniało 28 osób.

Przepis dodał(a): Sonia
[2007-07-12]
 
Sposób przygotowania:
Oczyszczoną z zewnętrznych, uszkodzonych liści kapustę poszatkować, lekko osolić, skropić kwasem cytrynowym.
Cebulę i ogórek dość drobno pokroić, dodać do kapusty.
Wsypać sporo posiekanego kopru, odrobinę pieprzu.
Olej lub śmietanę wymieszać z musztardą, oblać surówkę, wymieszać.
   
Składniki:
40 dag kapusty białej,
cebula,
ogórek,
pół pęczka zielonego kopru,
łyżeczka musztardy,
4 łyżki oleju lub pół szklanki śmietany,
sól, pieprz
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Surówki i sałatki Warzywne - Przepis na Surówka polska z kapusty młodej

 
Telewizory
26_13