Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Sałatka ziemniaczana
  Ocena: (2.5 pkt.) Oceniało 29 osób.

Przepis dodał(a): Aneta
[2007-07-16]
 
Sposób przygotowania:
Ziemniaki wyszorować, ugotować w łupinach w osolonej wodzie.
Obrać, pokroić w plastry.

Ogórki pokroić w plasterki.
Cebule obrać, pokroić w talarki.
Czosnek obrać, drobno posiekać.

Ocet wymieszać z solą i pieprzem, wlać oliwę i utrzeć gładki sos.

Ziemniaki, ogórki, cebulę i czosnek włożyć do miski, posypać majerankiem, polać sosem i delikatnie wymieszać.
Wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut.
   
Składniki:
1/2 kg ziemniaków
5 ogórków kwaszonych
2 duże cebule
2 łyżki majeranku
3 ząbki czosnku
łyżka białego octu winnego
3 łyżki oliwy
sól, pieprz
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Surówki i sałatki Warzywne - Przepis na Sałatka ziemniaczana

 
Telewizory
26_18