Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Sałatka z kapustą i jabłkami
  Ocena: (4.1 pkt.) Oceniało 52 osób.

Przepis dodał(a): Kama
[2007-07-16]
 
Sposób przygotowania:
Kapustę oczyścić, poszatkować, skropić sokiem z cytryny.
Jabłka obrać, pokroić w półplasterki.
Skórkę pomarańczową pokroić na paseczki.


Wszystkie składniki sałatki włożyć do salaterki, polać oliwą, przyprawić do smaku solą i cukrem, wymieszać.
   
Składniki:
1/2 kg czerwonej kapusty
2 jabłka
10 dag kandyzowanej skórki pomarańczowej
10 dag orzeszków ziemnych
l łyżka soku z cytryny
4 łyżki oliwy
sól, cukier
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Surówki i sałatki Warzywne - Przepis na Sałatka z kapustą i jabłkami

 

26_20