Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Sałatka wiosenna z twarogiem
  Ocena: (3.1 pkt.) Oceniało 64 osób.

Przepis dodał(a): Mirka
[2007-07-13]
 
Sposób przygotowania:
Ogórek obrać, pokroić w kostkę.
Rzodkiewkę umyć, wysuszyć, pokroić w plasterki.
Cebulę obrać drobno posiekać.
Pomidor sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w kostkę.
Twaróg rozkruszyć.
Wszystkie składniki włożyć do salaterki, posolić, polać śmietaną i delikatnie wymieszać.

Podawać ze świeżym pieczywem z masłem.
   
Składniki:
ser biały (twaróg) - 30 dag
świeży ogórek - 1 szt.
rzodkiewki - 10 szt.
cebula (najlepiej biała) - 1 szt.
pomidor - 1 szt.
sól - 1/2 łyżeczki
śmietana – 1,5 szklanki
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Surówki i sałatki Warzywne - Przepis na Sałatka wiosenna z twarogiem

 

26_16