Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Sałatka po meksykańsku
  Ocena: (3.2 pkt.) Oceniało 15 osób.

Przepis dodał(a): Magda
[2007-07-10]
 
Sposób przygotowania:
Ziemniaki wyszorować, ugotować w osolonej wodzie.
Odcedzić, obrać, pokroić w kostkę.

Fasolę odcedzić na sicie, przepłukać zimną wodą, osączyć.
Paprykę pokroić w kostkę.
Cebulę posiekać.
Szczypiorek pokroić Majonez wymieszać z bulionem i musztardą, przyprawić.

Ziemniaki, fasolę, śledzie, paprykę, cebulę i szczypiorek wymieszać w salaterce, polać sosem.
   
Składniki:
1/2 kg małych ziemniaków
1/2 puszki czerwonej fasoli
mała cebula
2 puszki śledzi po meksykańsku
strąk zielonej papryki
5 łyżek majonezu
1/2 pęczka szczypiorku
3 łyżki bulionu z kostki
łyżka musztardy
sól, pieprz, papryka
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Surówki i sałatki Warzywne - Przepis na Sałatka po meksykańsku

 

26_9