Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Pomidory pod pierzynką
  Ocena: (4.5 pkt.) Oceniało 33 osób.

Przepis dodał(a): Aneta
[2008-06-17]
 
Sposób przygotowania:
Pomidory umyć, osuszyć i pokroić ostrym nożem w plastry.
Następnie ułożyć je na półmisku, posypać solą i pieprzem.
Majonez wymieszać ze śmietaną i dodać do tego zmiażdżony czosnek.
Całość wymieszać i powstałym sosem zalać pomidory.
Szczypiorek umyć i osuszyć.
Następnie pokroić i posypać nim sos.
Na wierzch położyc posiekane jajko wraz z posiekanym ogórkiem i kukurydze.
Całość posolic i popieprzyć.
Schłodzić w lodówce.
Sałatka idealna jako dodatek do mięsa z grilla.
Smacznego.
   
Składniki:
5 średniej wielkości pomidorów
sól
pieprz
½ szklanki majonezu
½ szklanki śmietany 18%
4-5 ząbków czosnku
szczypiorek
kukurydza
ogórek
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Surówki i sałatki Warzywne - Przepis na Pomidory pod pierzynką

 

26_26