Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Kalafiorowa surówka z koperkiem
  Ocena: (4.4 pkt.) Oceniało 57 osób.

Przepis dodał(a): Diana
[2007-07-16]
 
Sposób przygotowania:
Kalafior podzielić na różyczki, włożyć je na 20 minut do wody zakwaszonej octem.
Osączyć, wysuszyć w ściereczce, zetrzeć na tarce lub drobno pokruszyć.
Koperek opłukać, otrzepać wodę, posiekać.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z majonezem.
Kalafior wymieszać z koperkiem i czosnkowym majonezem.
Sałatkę przyprawić do smaku solą, posypać orzechami.
Wstawić na 30 minut do lodówki.
   
Składniki:
kalafior
łyżka octu
pęczek koperku
2 ząbki czosnku
5-6 łyżek majonezu
3 łyżki posiekanych orzechów włoskich
sól
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Surówki i sałatki Warzywne - Przepis na Kalafiorowa surówka z koperkiem

 
Telewizory
26_22