Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Czerwona kapusta z gruszkami
  Ocena: (3.8 pkt.) Oceniało 38 osób.

Przepis dodał(a): Gosia
[2007-07-16]
 
Sposób przygotowania:
Kapustę oczyścić, poszatkować, sparzyć wrzątkiem, osączyć.
Gruszkę umyć, pokroić w słupki.
Por oczyścić, naciąć wzdłuż, umyć, pokroić w cienkie krążki.
Musztardę wymieszać z octem winnym, przyprawić do smaku szczyptą soli i pieprzu, wlać oliwę, roztrzepać widelcem.
Kapustę, gruszkę i por włożyć do salaterki, polać sosem, wymieszać, posypać posiekaną natką.
   
Składniki:
40 dag czerwonej kapusty
gruszka
mały por
2 łyżki oliwy
łyżka czerwonego octu winnego
łyżeczka musztardy
łyżeczka posiekanej natki
sól, pieprz
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Surówki i sałatki Warzywne - Przepis na Czerwona kapusta z gruszkami

 

26_21