Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Sałatka owocowa w galaretce
  Ocena: (3.1 pkt.) Oceniało 18 osób.

Przepis dodał(a): Krysia
[2007-07-05]
 
Sposób przygotowania:
Galaretki rozpuścić w 7 szklankach wrzątku i przestudzić.
Owoce z puszki osaczyć: brzoskwinie pokroić na ósemki, plastry ananasa na kawałki.
Winogrona umyć i wypestkować.
Truskawki od-szypułkować, duże przekroić na pół.
Owoce wymieszać i połowę wyłożyć do formy z kominkiem, zalać zimą galaretką i odstawić do zastygnięcia.
Następnie zrobić to samo z resztą owoców i galaretki, wstawić do lodówki.
   
Składniki:
4 galaretki cytrynowe
30 dag ciemnych winogron (najlepiej bezpestkowe)
30 dag truskawek
puszka brzoskwiń
puszka ananasa w plastrach
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Surówki i sałatki owocowe - Przepis na Sałatka owocowa w galaretce

 

25_5