Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Winegret cebulowy
  Ocena: (5 pkt.) Oceniało 2 osób.

Przepis dodał(a): Justyna
[2007-07-20]
 
Sposób przygotowania:
Dymkę i czerwoną cebulę obrać i zetrzeć na tarce, szczypior drobno posiekać.
Do sosu podstawowego wlać wino, dodać obie cebule i szczypior, dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
Podawać do zielonej sałaty, cykorii, kapusty pekińskiej.
   
Składniki:
pół szklanki podstawowego sosu winegret
dymka ze szczypiorem
mała czerwona cebula
2 łyżki białego wytrawnego wina
sól, biały pieprz
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Sosy do Sałatek i Surówek - Przepis na Winegret cebulowy

 
Telewizory
42_8