Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Sos z borówek do mięsa i dziczyzny
  Ocena: (3.2 pkt.) Oceniało 15 osób.

Przepis dodał(a): Władek
[2007-06-27]
 
Sposób przygotowania:
Jabłka cienko pokroić na paseczki, zmieszać z borówkami i trzcinowym cukrem żelującym.
Pozostawić pod przykryciem na 3-4 godziny.
Następnie gotować 2-3 minuty, ciągle mieszając.
Gorącym sosem napełnić słoiki i natychmiast zamknąć.
Dzięki zmniejszonej zawartości cukru powstanie nie konfitura, a bardzo gęsty sos.
   
Składniki:
600 g borówek
100 g jabłek
500 g trzcinowego cukru żelującego
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Sosy do Miês - Przepis na Sos z borówek do mięsa i dziczyzny

 

41_5